Henrik tuxen Foredrag

Rockjournalist, redaktør og forfatter Henrik Tuxen har mere end 20 års erfaring som redaktør, særdeles aktiv og produktiv musikjournalistik både som skrivende, som foredragsholder og som live interviewer.

Tuxen er også selv musiker. Han var bassist og background vocal i Sharing Patrol (1984-1997) og Dogfood (1995-1997) og Chosen Few (1998-2001, inden journalistikken og samarbejdet med musikbladet GAFFA, for alvor tog fat i 1996.

Det har ført til ca. 100 GAFFA forsidehistorier og interviews med bl.a. Beyonce, Ed Sheeran, Robbie Williams, Lars Ulrich fra Metallica, Mick Jagger, Lukas Graham som blot er et lille udpluk.
Tuxen har siden 1995 arbejdet som journalist og redaktør for en række musikblade, dagblade og bogforlag. Fra 1996 til 1997 var Tuxen journalist ved musikbladet Wild, og fra 1998 til 2004 var han medredaktør og journalist for musikbladet Gaffa. Han har arbejdet for dagbladet BT siden 2014.

Tuxen har holdt foredrag og er blevet interviewet om Pearl Jam bøgerne indtil videre i fire gange i Sydamerika, senest i marts 2018. Over sommeren og efteråret 2018 gør han det samme i udvalgte europæiske byer og i USA, bl.a. 9. August 2018 i Pearl Jams hjemby Seattle, i forbindelse med bandets første koncerter på ‘hjemmebanen’ i fem år.

Tuxen arbejder nu som freelance musikjournalist, live-interviewer, foredragsholder og har genoptaget sin karriere som musiker.


 
 
Gaffa-Kulturkanon-cover.jpg

Milepæle i dansk rock – fra 1967 til i dag.

GAFFAS “Kulturkanon 12 milepæle i dansk rock” (2006) af Henrik Tuxen

Med udgangspunkt i bogen stiller forfatteren skarpt på nogle af de allerstørste værker i nyere dansk populærmusikhistorie, hvor artisterne og dem der var tættest på, har fortalt deres historier personligt til Tuxen flere gange.

Vi går i dybden med deres største værker: Steppeulvenes ‘vanvittige trip til det mellemste østen’, nu afdøde Thomas Koppels visioner for Dødens Triumf, til de store plader med Gasolin, Lars H.U.G./Kliché, C.V. Jørgensen, Anne Linnet og Steffen Brandt.
Artister som Sort Sol og Kashmir, der senere bragede igennem. Og igen højaktuelle Nephew.

 
 

Udover nævnte værker vil Tuxen inddrage centrale artister og udgivelser efter 2006 ( hvor bogen oprindelig udkom). Glæd dig til en fejring og hyldest af dansk musikhistorie, fra den journalist, der nok kender den bedst fra tætteste hold og evner at formidle medrivende, entusiastisk og sammenhængende. Efter ønske kan Tuxen fokuskere særligt på specifikke epoker i dansk musikhistorie, eksempelvis 70erne

ARTISTER OG INTERVIEWS I ‘MILEPÆLE’

Steppeulvene Hip – Stig Møller, Preben Devantier
Savage Rose Dødens Triumf – Thomas Koppel, Frank Hesselstrøm, Vivi Flindt
Kim Larsen Værsgo – Peder Bundgaard, Thomas Grue, Poul Bruun
Gasolin Efter endnu en dag – Franz Beckerlee, Poul Bruun, Bjarne Kamby, Palle Mikkelborg
CV Jørgensen Vild i varmen – Nils Henriksen, Ivan Horn, Kilché
Supertanker – Lars H.U.G., Johnny Voss (Johannes E. Møller)
Lars Hug Kysser himlen farvel – Lars Hug, Hilmar Hassig Anne Linnet
Jeg er jo lige her – Anne Linnet, Flemming Rasmussen
TV-2 Nærmest lykkelig – Steffen Brandt
Sort Sol Glamourpuss – Lars Top-Galia, Flemming Rasmussen, Knud Odde
Kashmir The Good Life – Kasper Eistrup, Jon Schumann
Nephew USADSB – Simon Kvamm, Carsten Heller

Nyere centrale artister

Søren Huss
Mads Langer
Tina Dickow
Lukas Graham

 

 

Jørgen Angel tog de allerførste billeder af Led Zeppelin i Danmark sep 1968, og Jimmy med Yardbirds, april 1967, da Jørgen var 15 år gammel.

Led Zeppelin – Verdens bedst sælgende rockband fylder 50 – Det personlige møde

Den 7. September 1968 live-debuterede Led Zeppelin i Gladsaxe af alle steder, og de to første album runder det halve århundrede i 2019, hvilket vil blive fejret med en række specialudgivelser. Det næstbedst sælgende band efter The Beatles i historien, og et band hvis indflydelse og betydning, dårligt kan overvurderes. ‘Whole Lotta Love’ nærmest stiftede Heavy Metal, ‘Stairway to Heaven’ var det mest spillede nummer på radiostationer i USA i 70’erne, og så fremdeles.

Tuxen har været fan siden han var 9 år gammel. Som musiker har Tuxen indspillet med produceren Vic Maile, der stod bag flere live-optagelser med Zeppelin. Som journalist mødte Tuxen første gang Robert Plant og Jimmy Page til et solointerview i London i 1997, og i årene 2013/2014 mødte Tuxen ikonet Jimmy Page flere gange, bl.a. til to længere solointerviews i London og til udvalgte præsentationer af remastererede udgivelser i hhv. London og Paris.

I London deltog, på Tuxens foranledning, den danske fotograf Jørgen Angel, der var den allerførste, der fotograferede den senere så ikoniske kvartet. Tuxen vil i foredraget stille skarpt på Led Zeppelins unikke kraft med særlig vægt på de personlige møder og dugfriske indtryk fra interviews med arkitekten, produceren, sangskriveren og guitaristen Jimmy Page.